Wzmacniacz DLS CA50, przerywa.. problem z prądem. ale czemu?
Zwiń
X
-
Wzmacniacz DLS CA50, przerywa.. problem z prądem. ale czemu?
Witam wszystkich,
Jak w temacie, nie wiem o co chodzi..
Przerywa po prostu, w sensie ze chwile ma prad a chwile nie, za chwile ma i za moment nie..
Co .. powiedzmy sekunde sie to zmienia, a migajaca dioda dodatkowo o tym powiadamia.
Dwie niebieskie na przodzie zapalaja sie i gasna.. a czerwono zielona na boku zmienia tylko kolor.. oczywiscie zielona - dziala, czerwona - nie dziala..
..Nieraz jest np tak.. ze zalapie i dziala i to tak normalnie .. nie robilem zadnych testow, nie mialem nawet okazji w sumie sprawdzic miernikiem.. takze nic wiecej nie moge powiedziec..
+ od aku.. - karoseria.
na kablach chyba 8 gauge (czyli no nie najgrubsze :-) )
Niestety nie znam nikogo kumatego tak jak w Polsce, zeby gdzies podjechac i poprawic i tak probuje sam troche tu troche tam..
Pozdrawiam,
Tomek
-
-
chorry, a sterowanie włączeniem ( remote ) jak masz podłaczone? Spróbuj spiąć je przy wzmaku bezpośrednio do plusa i zobacz czy wtedy też przerywa. Sprawdź też bezpiecznik i oprawkę, które powinny być założone na przewodzie plusowym gdzieś blisko aku.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Witam,
Dzieki za zainteresowanie.
Bezpiecznik mam i jest ok.
Nie robi roznicy czy jest to postoj czy jazda. Silnik wlaczony czy wylaczony efekt taki sam.
Sprobuje jak bede mial chwile pozniej z tym remote, chociaz wczoraj jak probowalem cos podzialac, to robilem mostek remote i + .. i nic to nie dawalo..
Musze sprawic sobie w koncu miernik, to bedzie w ogole jakis punkt wyjscia..
Chociaz no najdziwniejsze dla mnie jest to, ze troche dziala, troche nie...
Rozumialbym gdyby po prostu.. NIE dzialal.. to wtedy szukac czemu, ale w tym przypadku - po prostu nie rozumiem.
Tomek
Komentarz
-
-
Wczoraj zakupilem miernik, i mysle sobie, ide zmierze, moze to nam cos podpowie..
Wchodze do samochodu, odchylam siedzenie, wlaczam radio. a on sie wlaczyl normalnie, jak gdyby nigdy nic.. no i dzialal jak na zlosc.. Nie wiem o co chodzi.. nie mam pojecia.
Co moze byc przyczyna jesli raz dziala, a raz nie?
I co do RCA, to przy poprzednich probach odlaczalem i podlaczalem i nie robilo to roznicy.
Tomek
Komentarz
-
-
Minus mam tylko z karoserii, plus oczywiscie prosto z aku i tez juz rozne roznosci probowalem przed oddaniem go to warszatatu... i nic.
Ostatnio na przyklad pomagalem koledze montowac wzmacniacz i subwoofer w polo. Kupil uzywane na ebayu. Nowe byly tylko kable.
Podlaczylem, sprawdzilem miernikiem, wszystko wydawalo sie byc dobrze. Ale podlaczony sprzet gral i nie gral i gral i nie gral. dziwnie sie wszystko zachowywalo, okazalo sie ze cos ze wzmacniaczem nie tak. Podlaczylismy moj do jego instalacji i bylo ok, ale tez tylko z moim glosnikiem, jego tez dziwnie sie zachowywal.
W koncu po kilku dluuugich tygodniach kupil nowy sprzet i ..dziala.
Moral z tego taki, ze dziwny jest ten swiat.
Trzeba krok po kroku wszystko sprawdzac i podejrzewac niepodejrzewane ;-)
Komentarz
-
-
Zamontowałem sobie wzmacniacz + głośnik niskotonowy i jest problem - Chwile ładnie podudni i potem zaczyna charczeć. Wyłączę radio, poczekam trochę, włączę i znowu chwile pogra i zaczyna charczeć. Podpiąłem 2gi głośnik i to samo. Zanim zacznie tak charczeć to zauważyłem, że kilka razy we wzmaku mrugnie dioda (protect).
Kable zasilające "+" od aku razem z bezpiecznikiem a "-" podpiąłem do śruby mocującej tylni pas.
Coś źle zrobiłem czy wzmak walnięty?
Głośnik niskotonowy GMS-9300 400W
Wzmak no name 500 W (na pewno tyle nie ma, nazwy nie znalazłem hehee - odziedziczyłem w spadku)
Kable zasilające 12 mm
Komentarz
-
Komentarz